Kaapit kuntoon

Kuukautiskorjaamossa opit uusia asioita ravinnosta ja sen vaikutuksista. Saat vinkkejä ja tukea siihen, kuinka voit OIKEASTI tehdä keittiössäsi muutoksia – sellaisia, joista olet jo ehkä tovin haaveillut?

Muutokset ovat hyödyllisiä terveydelle, ravitsevat kehoasi ja sitä kautta myös hedelmällisyyttä.⁠ ⁠ Muista, että tämä toimii juuri niin hyvin kuin sinä itse haluat (ja jaksat)- ota vinkit käyttöön arkielämääsi.⁠ ⁠⁠

Hedelmällisyys ei ole mikään ulkoinen ”asia” tai ”juttu”, vaan yksi kehon toiminnoista. Mikäli keho ei saa riittävästi ravintoa, sen toiminnot heikkenevät. Ihminen koostuu niistä rakennusaineista, mitä on itse vanhemmiltaan saanut (näihin et pääse enää vaikuttamaan) ja toimii sillä polttoaineella, mitä itse koneeseen pistää (tähän vain sinä voit vaikuttaa).

Siittiöt ja munasolut kypsyvät 90-120 päivän ajan- tuona aikana voit ravinnolla vaikuttaa siihen, millaisia soluja sinulla on, ja se vaikuttaa suoraan kiertoosi!⁠ ⁠ ⁠

Mistä voin aloittaa?

Ensimmäisenä pääset siivoushommiin. Jääkaappiin ja ruokakomeroon saisi jäädä vain sellaisia ruokia, joiden tiedät kasvavan maasta tai tulevan luonnosta prosessoimatta (nallekarkit eivät tule luonnosta, harmillista kyllä). Esimerkiksi luomumaito tulee luonnosta, vihreäksi värjätty aromimaustettu päärynärahka ei. Juustopala on vain vähän käsitelty, juustonaksut eivät ole. Tiedän, että hirvittää, mutta pian täytämme kaappeja terveellisemmillä vaihtoehdoilla. Voit lahjoittaa sopimattomat ruuat tai laittaa ne biojätteeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *