Mikä on kuukautiskorjaamo

SINÄ SAAT VOIDA PAREMMIN!⁠ ⁠


Mitä Kuukautiskorjaamolla tehdään?

Kuukautiskorjaamon tehtävä, tarkoitus ja tavoite on lisätä naisten tietoisuutta oman kehon toiminnoista, rohkaista heitä tuntemaan oma kiertonsa, ja antaa tietoa sekä työkaluja terveellisiin elintapoihin ja valintoihin. Kyse on ennaltaehkäisystä ja terveyden ylläpidosta. 

Tiedämme jo, että elintavoilla voidaan vaikuttaa ylipainon, kakkostyypin diabeteksen ja monien muiden terveyttä uhkaavien tilanteiden syntyyn. Hedelmällisyys- ja kuukautisterveys on nouseva kiinnostuksen kohde- ja uusien tutkimusten mukaan myös siihen voi vaikuttaa omilla valinnoilla. Kuukautiskorjaamo tarjoaa tutkittua tietoa, neuvoja ja ajatuksen aihetta siihen, millä tavalla nainen voisi itse ymmärtää kiertoansa, sen vaikutusta elämäänsä, ja omien valintojensa vaikutusta kiertoonsa. 

Kuukautisvaivoihin

ei tarvitse tyytyä.

Jotkut hankalalta tuntuvat asiat, jotka vain hyväksymme osaksi ”normaalia”, voivatkin olla voitettavissa omin voimin. Osa kuukautiskierron häiriöistä on hoidettavissa luontaisin keinoin, eikä elintapojen muuttamisesta terveellisempään suuntaan ole taatusti haittaa!

Jotta voi tunnistaa häiriöt, on tiedettävä mikä on normaalia. Oma kuukautiskiertonsa voi oppia tuntemaan seuraamalla sitä muutaman kuukauden ajan, ja merkitsemällä sen luontaiset muutokset ylös. Jatkossa kerron enemmän normaalista kuukautiskierrosta, ja mitä siihen kuuluu. 

Kuukautisten ongelmat voivat kuitenkin olla merkki sairaudesta. Ohjaankin asiakkaani aina ensin gynekologiseen tutkimukseen, jossa voidaan selvittää, voiko vuotojen, kipujen tai vuotamattomuuden taustalla olla jotain elimellistä tai patologista syytä. Vasta sen jälkeen on luonnollisen hoidon aika, ja joskus se kulkee käsi kädessä lääketieteellisen hoidon kanssa. Useimmin nainen kuulee kaiken olevan normaalisti, eikä lääkityksiä tarvita. Luontaisilla terveyden edistämisen keinoilla ”ei-sairaudeksi”- luokitellut kuukautisvaivat voivat helpottua. 

Vastuun ottaminen omasta terveydestään ja valinnoistaan voi olla pelottavaa. Sen voi tehdä turvallisesti ja hallitusti ja siihen saa pyytää apua. Siihen haluan rohkaista naisia- siitä Kuukautiskorjaamolla on kyse.

⁠ Ravinto. Uni. Liikunta.⁠ ⁠

Palautuminen. Lisäravinteet ja yrtit.⁠ ⁠

Kuukautiskorjaamon kursseilla ja vastaanotolla saat käyttöösi ⁠ kaikki ne palaset,⁠ joita tarvitset rakentaaksesi⁠ terveen elämän ja vaivattomamman kuukautiskierron!⁠ ⁠ Kuukautiskorjaamon vastaanoton ja kurssien takana on kätilö-sairaanhoitaja ja kuukautisvalmentaja Silja Seppänen. Kaikki ohjeet sopivat myös raskaana oleville tai imettäville äideille. Ohjeet ovat helppoja, kiireiseen arkeen ja elämään sopivia. Et tarvitse erityisiä laitteita, aineksia tai kalliita jäsenyyksiä voidaksesi paremmin!⁠

Korjaamon verkkokurssi on aina auki. Pääset ilmoittautumaan sinne täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *