Täytä kaappisi terveydellä

Tärkeä osa muutosta uuden ruoan tuominen osaksi keittiötäsi. Suunnittele etukäteen, mitä voisit ostaa. Kasvikset, vihannekset, juurekset, liha, kala, kana, hedelmät, pavut, siemenet- vaihtoehtoja on ihan todella paljon, ne eivät vain pääse oikeuksiinsa koska niitä ei ole pakattu kirkasvärisiin, mainostoimiston optimoimiin laatikoihin silmäkorkeudelle. ⁠ ⁠

Lisää, ennenkuin vähennät!

On helpompi luopua vanhasta, kun saa runsain mitoin uutta tilalle!⁠ ⁠ Kuukautiskorjaamon ostoskärrystä löytyy aina porkkanoita, sipuleita, tomaatteja, parsakaalia, keräkaalia, siemeniä, pähkinöitä, marinoimatonta lihaa, tomaattimurskaa, kookosmaitoa, luomuriisiä, hedelmiä, maustamatonta jugurttia, riisikakkusia, hunajaa ja yrttiteetä. Luomua ostan aina, kun se on taloudellistesti mahdollista ja ilmastollisesti järkevää.⁠ ⁠

Jos jääkaappiisi ei jäänyt ravitsemattomien ruokien siivouksen jälkeen mitään syötävää lounaaksi, tässäpä kiireisen kauppalista ja resepti:⁠ ⁠

Kananmunia (mielellään luomua)⁠, sipulia (kevätsipulia, punasipulia, purjosipulia, valkosipulia- valitse lempparisi)⁠, persiljaa⁠, luomufetaa, hiukan⁠ savulohta⁠, parsakaalia,⁠ oliivi- tai kookosöljyä,⁠ manteleita, lempimausteitasi⁠ .

Pilko parsakaali höyrystymään. Pilko sipulit pieneksi ja kuullota niitä öljyssä. Vatkaa munat ja kumoa pannulle (2-3/hlö). Ripottele päälle persiljaa, mausteita ja reilusti savulohta. Syö parsakaalin kera. Jälkiruuaksi voit nauttia muutaman mantelin. Nam!⁠

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *