Aamupala

Nyt kun ruokakaapit on täytetty puhtaalla ravinnolla, voidaan sitä ryhtyä annostelemaan lautaselle, kuppiin taikka kippoon terveyttä tukevasti.⁠

Puhutaan sitten AAMIAISESTA. Sehän on tunnetusti päivän tärkein ateria. Jos tapanasi on juoda kuppi kahvia eikä sitten muuta, niin nyt on muutoksen aika.⁠

Aamupala, jossa on riittävästi hyvänlaatuista proteiinia ja rasvaa, pitää verensokerin pitkään tasaisena ja vähentää iltapäivän ”pakko saada suklaata”- tuntemuksia. Paljonko on riittävästi proteiinia? Naisille n.kämmenen kokoinen annos, miehillä pari kämmenellistä. Lisää mukaan kasviksia, hedelmiä ja juureksia.⁠

Aamupalaan ei kannata sisällyttää paljon hiilihydraatteja sisältäviä ruokia (esim. sokerimuroja tai muuta höttöä). Jos puuro on aamupalasi kulmakivi, lisää siihen rasvaista luomuraejuustoa tai nappaa suuhusi lohi/kanapala. ⁠


⁠ Aurinkoinen aamupala


Paprikaa (punaista, vihreää tai keltaista)⁠
Luomukananmunia⁠
Yrttimausteita (persilja, meirami, chili, paprika, rosmariini)⁠
Herbamare-suolaa⁠
Öljyä⁠
Porkkanaa, tomaattia, kurkkua, ⁠
Viipale hapanjuureen tehtyä leipää.⁠

Viipaloi paprika noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna pannu, ja anna paprikarenkaiden käristyä pinnaltaan hiukan kuivassa pannussa. Lisää kookos-tai oliiviöljyä, ja riko paprikarenkaan sisään muna, mausta yrteillä. Laske lämpöä, että muna kypsyy lempeästi. Aamiaisen valmistuessa pilko lautaselle vihannekset ja kasvikset, ja nosta niiden viereen paprikamuna leivän päälle.
Voit halutessasi sekoittaa kanamunan haarukalla, jolloin keltuaista on joka puolella. Annosta voi keventää laittamalla yhden kanamunan sekaan yhden valkuaisen. Sitä saa nykyään kätevästi purkissa!⁠

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *