Käsittelemättömän hyvää

Ruokailun pääainekset ovat juurekset, vihannekset ja proteiini. Helppoa!⁠ ⁠ Tuoreet, värikkäät juurekset, vihannekset ja käsittelemätön proteiini muodostavat ruokailusi perustan.⁠ ⁠ Mitä tarkoittaa käsittelemätön? Marinoitu kana voi olla kertaalleen pakastettua, jonka jälkeen se sulatetaan ja kieputetaan lisäaineita ja aromeja sisältävään kastikkeeseen. Kanaa myydään myös ”kevyesti suolattuna”, jolloin sen volyymia lisätään ruiskuttamalla lihaan suolavettä, ja saattaapa tuoteselosteesta löytyä hernekuitua, sokereita ja muita yllätyksiä. Lihaan lisätään väriaineita, säilöntäaineita ja aromeita. Lohta saamme levitteenä, marinoituna tai säilykepurkissa. Nämä ovat kaikki KÄSITELTYJÄ. Käsittelemätön ruoka on sellaista, missä on vain yksi ainesosa- ruoka itse, ja korkeintaan suola tai säilymistä auttava valmiste. ⁠ ⁠

Valitse viisaasti

Jos budjetti antaa myöten, ja valikoimaa on saatavilla, suosi luomutuotteita. Jos se ei ole mahdollista, ihan tavallinenkin ruoka tekee hyvää, kunhan sitä ei ole käsitelty, maustettu, pakastettu, sulatettu, marinoitu, suolattu, värjätty, säilytetty ja sädetetty!⁠ ⁠ Valitse syötäväksesi värikkäitä juureksia ja vihanneksia. Kun yhdistät joka ateriaan keltaista, punaista ja vihreää olet jo vahvoilla! Keksitkö mitään violettia tai oranssia mitä voisit syödä? ⁠ ⁠

Onnellisuus-salaatti

Varaa aineksia maun ja syötettävän sakin mukaan⁠:

Porkkanoita,⁠ punaista paprikaa⁠, tomaatteja⁠, cashew-pähkinöitä⁠, feta-luomujuustoa⁠, halutessasi ihan pikkuisen sinappista salaatinkastiketta⁠

⁠Raasta pari porkkanaa pienimmällä terällä, pilko paprika pienenpieneksi ja silppua tomaatti joukkoon. Sekoita vihanneksiin cashew-pähkinät ja fetajuusto, purista Pimeästä Pullosta makua mukaan. ⁠Maista, ja sulje silmät- ja ymmärrät miksi nimenä on onnellisuus-salaatti!⁠ ⁠

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *