Lounas

Seuraava ateria, johon keskitymme tarkemmin, on lounas.⁠
Monella meistä on työpaikalla ruokala, jossa (toivon mukaan) on saatavilla monipuolista ruokaa josta koota itselleen hedelmällinen lautasellinen.⁠

Kotona lounastava tai eväät mukaan ottava joutuu miettimään enemmän etukäteen. Se, miten ruuan valmistat, vaikuttaa myös siihen kuinka paljon siinä on vitamiineja jäljellä.⁠

Älä ylikeitä kasviksia pehmeäksi muusiksi, vaan jätä niihin vähän rapsakkuttaa. Kaikkea ei kannata syödä raakana, monet ravintoaineet myös tarvitsevat kuumennusta jotta ne imeytyvät paremmin elimistöön. Höyrytys on hyvä keino (mutta koska olen perso myös rasvalle, höyrytetytkin kasvikset saavat usein rippusen voita tai lorauksen hyvälaatuista oliiviöljyä päällensä. MAUSTEEKSI, ei pääraaka-aineena). Jos et omista höyrytyskattilaa, laita metallinen siivilä kattilan ja kannen väliin ja vihannekset siihen. Täytä lautanen puoliksi kasviksilla ja vihanneksilla.⁠

Muista proteiini


Ethän unohda proteiinia! Se on solujen rakennus- ja polttoainetta. Eli syö päivittäin ainakin 0.75-1g proteiinia painokiloa kohti- lihaa, kalaa, kanaa, munaa, palkokasveja- joka aterialla jotakin! Kämmenen kokoinen pala lihaa/kalaa/kanaa sisältää n.20g proteiinia. ⁠

Rakuunaporkkanat

Porkkanoita⁠
1 rkl voita tai kookosöljyä⁠
1 tl hunajaa⁠
Ripaus suolaa⁠
Hyppysellinen rakuunaa kuivattuna⁠

Viiapaloi ja höyrytä porkkanat purupehmeiksi. Voit käyttää myös kaupan valmiita baby-porkkanoita/pakasteita jos on hoppu. Kaada vesi pois, ja laita porkkanat takaisin kattilaan. Lisää rasvaa hiukkasen, ja valuta päälle hunajaa. Ripota rakuuna kattilaan, kääntele sen verran levyn jälkilämmössä että voi sulaa, mutta älä paista karrelle.⁠
Paista vierelle broilerin minuuttipihvi, lehtipihvi tai vaikkapa kalafile. ⁠

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *