Tiheät ruokailuvälit

Hyvinvoinnin salaisuus on tiheät ateriointivälit. Syö n.kolmen tunnin välein. Näin verensokerisi pysyy tasaisena, saat jatkuvasti soluillesi hyviä rakennusaineita ja olet hyvävointinen. On kuitenkin tosi työlästä alkaa miettimään parin tunnin välein ”mitä mä nyt söisin”. Helpointahan on sujahtaa lähikuppilaan ja ostaa se croissantti, tai hakea suklaapatukka.⁠

Mieti siis ETUKÄTEEN, mielellään jo edellisen päivän aikana, mitä voisit syödä huomenna. Aamupalatarpeet löytyvät valmiina, eväät välipalaa ja lounasta varten kulkevat töihin, kotona odottaa jo jotain melkein valmista tai ainekset illalliseen.⁠

Välipalan tärkeys


Aamupala ja lounas on taputeltu, nyt vuorossa siis välipala!
Helppo ja maistuva välipala muodostuu vaikkapa siemenistä ja pähkinöistä. Mantelit, pekaanipähkinät, cashew-pähkinät, seesamin- ja auringonkukansiemenet… valita voi oman maun mukaan! Näin saat tarpeellisia rasvahappoja ja muita aineita, joita tarvitset terveiden solujen rakennusaineiksi. Maapähkinöitä en niinkään suosittele, niissä voi olla homeitiöitä ja niiden rasva ei ole kovin hyvälaatuista. Edukkaita pähkinöitä saa Lidlistä, mutta jos sinulla on varaa, osta mieluumin luomua- ne maistuvatkin paremmalta.⁠

Herkkuvälipala

Kouranpohjallinen eri pähkinöitä (hasselpähkinät on Kuukautiskorjaamon lemppareita)⁠
Lempijuustoasi, n.20g⁠
Päärynä tai omena⁠

Ota juustosta asiallisen kokoinen pala lautaselle, murustele tai leikkaa palasiksi. Ota sormiin pähkinä, pala juustoa ja sujauta suuhun. Jos tilanne vaatii säädyllisyyttä, käytä lusikkaa. Rouskuttele välillä hedelmää.⁠

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *