Välipalalla on väliä


Lounaan jälkeen seuraa loogisesti illallinen- vai seuraako?⁠

Jos takerrut liian tarkasti aterioiden nimiin ja ajankohtiin, voi sinun olla vaikeampi tehdä valintoja terveyden ylläpitämiseksi. Miksi? Siksi että meillä on vahvat mielikuvat, mitä jonkun aterian KUULUISI OLLA. ⁠

Aamupalalla KUULUU syödä puuroa, lounaalla ON OLTAVA perunoita, välipalana syödään AINA jotain kahvin kanssa ja niin edelleen. Tietty aika ja jopa tietty seura saa meidät haluamaan tiettyjä tuttuja ruokia.⁠

Ajattele mieluummin, että jokainen kerta kun laitat jotain suuhusi, se on ATERIA. Ihan jokainen haukkaus on ateriakerta, ja jokaisella aterialla sinun pitäisi syödä jotain hiilihydraattia, jotain proteiinia ja jotain rasvaa. Jos siis syöt irtokarkkeja, mukaan pitäisi ottaa muutamia siivuja leikkelettä ja vaikkapa avokadon puolikas. Ei mielellään samaan haukkaukseen, koska silloin lähtee riemu irtokarkeista, mutta vaikka ennen niitä.⁠

Näin varmistat, että olet kylläinen, ja mielitekojen määrä vähenee. Saat aineksia kehosi hyvinvointiin ja ateriavälit pysyvät kohtuullisina.⁠

Millaisia välipaloja sinä keksit?⁠


⁠Tuplaproteiinijogurtti

Maustamatonta jogurttia, rasvaista (myös kaurajogurtti käy)⁠
Ruokalusikallinen proteiinijauhetta (hera- tai kasvisproteiinia)⁠
Jogurtin verran marjoja, hedelmiä⁠
Pikkuisen pähkinöitä tai siemeniä⁠
steviajauhetta tai- tippoja jos kaipaat makeutusta⁠

Sekoita, maista, nauti! ⁠

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *