Uni

Kolmen tunnin ruokailuvälien lisäksi, hedelmällisyyttä ylläpitävässä keittiössä jääkaapin ovi menee kiinni kolmisen tuntia ennen nukahtamista. Uni on todella tärkeää keholle!⁠

Lounaan, välipalojen ja illallisen jälkeen elimistö tarvitsee aikaa sulattaakseen ruuan. Yö on muita toimintoja varten – unen aikana keho rentoutuu, tuottaa hormoneja, käyttää sinne toimitettuja ravintoaineita hyväkseen, poistaa kuona-aineita ja korjaa päivän aikana aiheutuneita häiriöitä.⁠

Jos ”pakotat” kehon sulattamaan ruokaa unen aikana, muut sille ominaiset toiminnot jäävät vähemmälle huomiolle. Niin sanotut ”vähäpätöisemmät” toiminnot, kuten hedelmällisyyden ylläpito, jää paitsioon jos koko energia menee valtaisan yöpalan pilkkomiseen. Ja tietenkin, jos uni jää kokonaan välistä niin keho jää täysin vaille korjauskierrosta. Kun rajaat syömisen vaikkapa välille 8-18, elimistölle jää 14 tuntia aikaa palautua. ⁠

Harjoitellaan siis ottamaan unta palloon, ja keho kuntoon!⁠

Nukkumisympäristöllä on merkitystä


Unta saat parhaiten, kun nukkumisympäristösi on oikeanlainen. Laske makuuhuoneen lämpötilaa, tuuleta hyvin ennen nukkumaan menoa. Jos sinulle ei ole varaa pimennysverhoihin, teippaa ikkunan päälle jätesäkit- karua, mutta toimii!! Itse käytän meluisissa ympäristöissä aina korvatulppia. Sammuta kaikki latureiden ja laitteiden hohtavat valot yöksi. ⁠

Kuukautiskorjaamon verkkokursseilla päästään vielä syvemmälle oman kierron ymmärtämisessä ja tukemisessa. Kun annat kehollesi sitä, mitä se tarvitseee, kuukautisvaivasi korjaantuvat melkein itsestään! PMS, turvotukset, migreenit ja kivut eivät kuulu normaaliin kuukautiskiertoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *