Ruuansulatuksen perusteet

Hyvä ja hedelmällinen ruuansulatus alkaa suusta. Syljen tehtävänä on sekoittaa ruokaan sylkeä, jonka entsyymit alkavat pilkkoa ruokaa jo ennen, kuin se ehtii vatsaan asti.⁠

Hätäisesti hotkittu ja nippanappa nielty ruoka ei sula vatsassa yhtä hyvin, kun rauhassa pureskeltu sapuska. Lounastaukoon kannattaa ottaa se TAUKO eikä syödä seisaaltaan työn lomassa, telkkaria katsellen tai lehteä lukien. Se, että keskityt ruokaasi oikeasti, pureskelet sen huolella ja nautit sen mausta, auttaa kehoasi voimaan paremmin.⁠

Oikeastaan ruuan tulisi olla lähes nestemäistä siinä vaiheessa, kun se nielaistaan. Noin kolmekymmentä puraisua saa evään kuin evään vellimäiseksi suussa. Silloin et tarvitse niin suurta määrää juotavaksi. Voi tuntua aluksi vaikealta, mutta koeta silti!⁠

Toimiva ruuansulatus imeyttää tehokkaasti ravinteita, ja poistaa haitta-aineita kehosta. Se ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys.⁠

Nyt voit katsoa Kuukautiskorjaamon verkkovalmennuksen videon ruuansulatuksesta ilmaiseksi! Videon kesto on n.8 minuuttia. Sen voi kuunnella myös podcastina. ⁠Videolta opit, miten tehostat ruuansulatustasi, ja mitä kaikkea se tarvitsee toimiakseen oikein. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *