Finelistä tietoa

Tämän päivän vinkkinä annan sinulle osoitteen, missä voit helposti tarkistaa syömäsi ravinnon sisällön. Voit hakea ruoka-aineita aakkosjärjestyksessä tai raaka-aineluokittain. Tältä sivulta näet, missä ruoka-aineessa on eniten/vähiten tiettyjä ravinteita. Näin tiedät, mitä teillä ihan oikeasti syödään!⁠

Fineli kertoo sinulle, mitä ravintoaineita missäkin ruuassa on. Tiesitkö esimerkiksi, että eniten kalsiumia sisältäviä ruokia ovat leivinjauhe, nokkonen ja basilika?⁠

WWW.FINELI.FI
:⁠

”Fineli on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ravitsemusyksikön ylläpitämä tietopankki, johon on koottu tietoa suomalaisten ja Suomessa käytettävien elintarvikkeiden keskimääräisestä ravintoainekoostumuksesta. Elintarviketietokannasta löytyy yli 4000 elintarviketta ja 55 ravintotekijää. Finelin verkkopalvelun avulla voi seurata omaa ruoankäyttöään ja sitä voi käyttää ravinnonsaannin laskentaan. Fineliä voi hyödyntää ruokalistojen ja reseptien suunnittelussa sekä pakkausmerkintöjen laatimisessa.”⁠

Tältä sivustolta voit tarkistaa, paljonko oikeasti saat ravinnostasi mikroravinteita. Seuraavaksi puhummekin niistä!⁠

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *