Limsan lipitys

Pitkä työpäivä takana, ja kaipaat jotain virkistävää. Lämmin iltapäivä, olisipa mukavaa juoda jotain! Lähtikö kaupasta mukaan limpparia, pepsiä vai jaffaa?⁠

Moni meistä vetäisee välipalaksi kofeiinipitoisen energiajuoman, että jaksaa paremmin, tai nauttii saunan jälkeen kuplivaista virkistyäkseen.⁠

Hedelmällisyyttä limonadin juonti ei ikävä kyllä edistä, eikä juuri muutenkaan terveyttä. On tutkittu, että miehillä, jotka juovat paljon kofeiinipitoista virvoitusjuomaa, siittiöiden määrä on huomattavasti alempi kuin niillä, jotka eivät sitä juo. Harvoin vain tulemme ajatelleeksi, että miestenkin on syytä kiinnittää huomiota ravitsemukseensa, kun lapsia toivotaan!⁠

Kofeiinin lisäksi limsoista saa isoja määriä sokeria, glukoosi-fruktoosisiirappia tai makeutusaineita, jotka jo itsessään tekevät hallaa normaalille hormonitoiminnalle. ⁠

Imettävä saattaa yllättyä, kun äidin nauttimien SodaStreamer-juomien jälkeen vauva onkin vatsakipuinen. Hiilihapot voivat aiheuttaa ilmaa myös vauvan vatsaan.⁠

Kokeile mieluuumin vaikka viilennettyä vihreää teetä:⁠

Vihreää teetä tai yrttihauduketta⁠
Vettä 2L⁠
Hunajaa maun mukaan⁠

Keitä vesi kattilassa, anna jäähtyä hiukan. Kiehuvan kuuma vesi voi tehdä teestä karvasta. Laita tee/yrtit astiaan ja anna hautua. Lisää hunaja. Kaada valmis juoma lasikannuun ja laita jääkaappiin. Sieltä voit juoda taatusti virkistävää ja terveellistä juomaa, kun mielesi tekee! Hunajaa ei saa antaa alle 1-vuotiaille. ⁠

Poreita kaipaava voi totutella virkistävään sihijuomaan, kombuchaan- sitä saa myös colan makuisena. Aloita kombucha VAROVASTI, sen bakteerikannat saattavat äityä hurjiksi suolistossa, jos et totuttele pikkuhiljaa.⁠

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *